Tuin en Park Techniek organiseert een nieuwe editie van Grasmannen Live, donderdag 24 oktober 2024 op de KNVB Campus in Zeist (Ut.). Tijdens deze studiedag leggen verschillende sprekers uit hoe u sportvelden kunt wapenen tegen weersextremen. 

Het Nederlandse klimaat wordt steeds extremer. Er vallen regelmatig zware buien waarbij er in korte tijd veel water uit de lucht komt. Ook zijn er steeds meer periodes met langdurige droogte. Sportvelden moeten daar tegen bestand zijn. Dat betekent dat het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van natuur- en hybridevelden moet worden aangepast. Hoe doet u dat? Waar moet u rekening mee houden? En welke invloed heeft dit op het machinepark? Tijdens de studiedag hoort u verschillende praktijkverhalen van aannemers, gemeentes en ingenieurs die vooruitstrevend zijn op het gebied van klimaatbestendige sportvelden. Bent u nieuwsgierig wie er allemaal komen spreken? Houd de website van Grasmannen in de gaten voor het programma.

Het evenement vindt plaats op een befaamde locatie: de KNVB Campus in Zeist (Ut.). Dit sportcomplex telt vijf velden en is de thuisbasis van het Nederlands elftal en de Oranje Leeuwinnen. Wilt u de studiedag bezoeken? De kaartverkoop start binnenkort op de website van Grasmannen.

Podcastserie
Studiedag Grasmannen Live wordt georganiseerd door Tuin en Park Techniek en komt voort uit de podcastserie Grasmannen. In deze podcastserie praat Chris Vlaanderen, redacteur van Tuin en Park Techniek, met de fieldmanagers van de grootste voetbalclubs van Nederland. De eerste editie van Grasmannen Live vond plaats in september 2023 in Stadion de Wageningse Berg in Wageningen (Gld.). Het thema was toen ‘robotisering op sportvelden’.