Redacteur Chris Vlaanderen en grasmeester Erwin Beltman waren woensdag 3 mei te gast bij NPO Radio 1. In het radioprogramma De Nieuws BV vertelden de heren over de nieuwe podcastserie Grasmannen.

De grasfanaten mochten aanschuiven in de radioshow van presentatrice Natasja Gibbs. Tijdens een 10 minuten durend interview legde podcastmaker Chris Vlaanderen onder meer uit hoe de serie Grasmannen is ontstaan. “Een paar jaar geleden was ik voor mijn werk in een voetbalstadion. Daar ontdekte ik dat de grasmat er wel iets beter bij lag dan bij veel lokale voetbalclubs. Dat was de aanleiding om mij er eens in te verdiepen wat er allemaal bij komt kijken om die grasmat zo mooi te houden. Zo kwam ik erachter dat er een wereld achter schuil gaat die veel van ons niet kennen.”, aldus Chris Vlaanderen.

Ook Erwin Beltman, voormalig grasmeester van Feyenoord, was uitgenodigd in de studio in Hilversum. Beltman is te horen in de tweede aflevering van Grasmannen. In deze aflevering hoor je een uitgebreid gesprek met Beltman over zijn loopbaan bij Feyenoord, het gras in De Kuip en de machines die hij gebruikte. Ook deelt Beltman zijn mening over het gebruik van robots en sensoren op sportvelden.

Beluister hieronder het interview van NPO Radio 1: